dimarts, 25 de novembre del 2014

La Força dels Anhels se'n va a fer la volta al món

   Gràcies a la iniciativa de la gent de la Biblioteca Mestre Maria Antònia, de Torredembarra, "La Força dels Anhels" farà la volta al món en companyia del navegant Aleix Gelabert, el qual participa a la Barcelona World Race.

   En un acte molt simpàtic i ple de moments emotius, les mestres de l'escola Antina, de Torredembarra, han fet entrega de regals a n'Aleix perquè se senti menys sol durant la navegació. Com podeu veure a les fotografies, fins i tot li han donat uns paquetets de pernil del bo i han engalanat les classes amb motius mariners.




   Per a jo, però, el més important és que na Palònia, en Primer i el Mestre, amb tota la colla de personatges que omplen les pàgines de "La Força dels Anhels" potser trauran el nas entre les ones d'oceans llunyans, on mai no haurien somiat d'arribar, i pensaran que on és el seu mar, on ha quedat aquella Mediterrània que encerclava la seva illa. 
   Malgrat aquest desconeixement, sé que seran feliços. Na Palònia en gaudirà, segur. Nous coneixements, noves sensacions. De tot en treu ensenyances, na Palònia. El Mestre potser s'enrabiarà encara més per veure com se li allunya una mica més la dèria del Regne del Més Fort. I en Primer, ai, pobre Primer, sempre a remolc de les seves inseguretats. No sabrà com fer-ho per aixecar torres de pedra sobre ones enfurismades. 
   Potser n'Aleix esdevindrà el seu nou Mestre? Un Mestre diferent, és clar. Un Mestre de veritat. Perquè s'ha de ser valent per enfrontar-se a un repte com aquest. Sí, d'ell en podria aprendre molt, en Primer. 


      I tornaran, segur, a la seva illa. I reprendran un camí que, aquest sí, és el seu: el camí de la "La Força dels Anhels".

   Molta sort, Aleix Gelabert, i que els vents i les ones et portin ventura. 
   I moltes gràcies, gent de la Biblioteca Mestre Maria Antònia, de Torredembarra.